Седемте ключови области за успеха на Вашите продажби

Интересен факт е, че най-добрите в сферата на продажбите печелят 10 пъти повече, отколкото обикновените търговци. Един и същи продукт, един и същи офис, едни и същи клиенти, една и съща цена. Въпросът е къде е разликата, а отговорът се крие в организирането на познанията, относно продажбите и използването им в пълен синхрон.

Семинарът с Брайън Трейси тази есен ще насочи вниманието точно върху това – как да развиете изключителни умения в продажбите, какви стратегии и умения да прилагате и как да се държите с Вашите клиенти.

Често енергията и времето Ви не са насочени в правилната посока за постигане на желаните резултати.

Ключовите 7 области, върху които да фокусирате ресурсите си са следните:

      1. Подбор на потенциални клиенти

Тук тряба да мислите върху въпросите как да намерите повече и по-подходящи клиенти за Вашия бизнес по-бързо и по-лесно. И естествено, как да уговорите среща с тях, за да започне процесът на продажба.

      2. Установяване на разбирателство между търговеца и клиента

Особено значение има изграждането на доверие между Вас и Вашите клиенти. Важно е информацията, която давате за продукта, да е достоверна, така че клиентите да вярват в преценката Ви при избора на услуга или продукт. Това е изкуство и може би едно от най-важните в човешките взаимоотношения умение – да изграждате доверие.

      3. Радар за проблеми

Как точно установявате какво потенциалният клиент би искал, от какво има нужда и за какво би платил? Отговорите на тези три въпроса Ви помагат да разберете защо и как Вашият подукт или услуга може да бъде точното решение за най-големия проблем на клиентите Ви.

     4. Продажбите – шоу бизнес

Когато продавате, не говорете за продукта или услугата само с факти, на теория. Старайте се да продавате по атрактивен начин, така че клиентът да изпитва необходимостта да купи продукта на всяка цена. Ефектът, след като сте представили продукта на клиента, се разпознава по въпросите „Как да получа продукта?, „Колко скоро мога да го получа?“, т.е. нестихващият интерес от страна на потребителя е водещият фактор, на който трябва да обърнете внимание.

    5. Отношение към възраженията

Всеки клиент има възражения и причината за тях се крие в неразбиране на това, което се предлага, мнение за цената на продукта или пък в желанието на клиента да бъде сигурен, че прави най-доброто решение за себе си.

Съществуват професионални начини за разбиране, избягване и установяване на възраженията. Да се справяте с възраженията е умение, което може да удвои продажбите ви мигновенно.

    6. Затваряне на продажба

Много е важно да сте сигурни, че клиентът ще поръча. Случва се понякога, още в началото на разговора, по едва доловим начин да накарате купувача да купи от Вас. Този подход се нарича Seedy, идващо от „seed“, семе. Полагате основите по време на разговора, така че към края на дискусията, продажбата метафорично да разцъфти и клиентът да купи без натиск от Ваша страна.

     7. Един и същ подход към продажбата

Всеизвестно е, че най-лесният клиент, на когото да продадете, е доволният клиент. Вторият най-лесен клиент е този, на когото продуктът е препоръчан от доволен клиент. Интересно е, че съществуват 93 разработени и доказани системи, които професионалистите в сферата на продажбите са развили и въпреки това, нито една от тях не е използвана от средностатистическите търговци. Ако получат препоръка за услугата, която предлагат, ще се дължи на случайност или добро стечение на обстоятелствата, а не на прилагане на установените правила.

Тези седем ключови области не са нови. Всъщност може и да сте запознати с тях, но има съществена разлика между това да ги знаете и това да ги усвоите, така че да работят във Ваша полза.

Най-добрите стратегии и техники в света на продажбите ще бъдат част от невероятния семинар с Брайън Трейси на 3 ноември в НДК. Запазете Вашите места още сега на www.BrianTracy.bg