“С тази статия нямам намерение да Ви продавам нещо” :)

Целта на обучението Психология на продажбите с Брайън Трейси през май в София е да ви даде серия от идеи, стратеги, методи и техники, които да можете да използвате веднага и в резултат на това да постигате повече продажби, по-бързо. Ето един страхотен подход, който може да ви донесе желаната сделка в края на годината!

За да избегнете възраженията при затваряне на сделката с този подход, може да използвате следното твърдение: “С тази презентация нямам намерение да Ви продавам нещо. Единственото, което искам е, да Ви покажа някои от причините, поради които много други хора купиха този продукт. Това, което искам, е да изгледате презентацията с отворено и честно пред себе си съзнание и да прецените дали се отнася за Вашата ситуация. В края на презентацията може да ми отговорите дали решава някои от Вашите проблеми само с ДА или НЕ”.

След въвеждащото ви твърдение или въпрос трябва да последва много добре планирана презентация, която логически и последователно представя вашия продукт или услуга.

Вмъквайте и въпроси, които след това ще ви помогнат при затварянето на продажбата – напр. “Логично ли ви звучи това”?,“ Това ли имахте предвид”? Трябва да обрисувате ясни и цветни картини в съзнанието на клиента и да го предразположите да си представи, че той вече използва вашия продукт или услуга.

Не спорете с клиентите и не им казвайте, че грешат. Използвайте въпрос при възражения от тяхна страна, с които вие не сте съгласни – напр. “Вероятно имате добра причина да мислите така, каква е тя”? или “Други клиенти имаха същите притеснения, но ето какво се случи при тях” – и да разкажете положителна история.

Понякога просто не сте на една вълна с даден клиент. В такъв случай вместо да го изгубите, по-добре да изпратите ваш колега за следващата среща, който би имал по-голям шанс да го спечели.

Повече информация за обучението с Брайън Трейси може да видите тук.