Изкуството да привличаш внимание

Ще помнят ли вашия бранд след 30 дни? А след 3 години?

Маркетингът е много повече от продаване и ако искате клиентите да ви вярват, трябва да спрете с опитите да им “пробутате нещо”. Успешната маркетингова кампания ангажира вниманието, провокира интереса и създава усещане за приобщаване на клиентите към вашия екип!

Ето и няколко примера за реклами, които с минимален бюджет постигат невероятни резултати:

Сладоледените пръчици на Colgate

Цел: Да се промотират продуктите на Colgate както и важността на денталната хигиена

Рекламна агенция Young and Rubicam’s в Тайланд създава хитро напомняне на децата. Резултатът показва какво може да се получи, когато един бранд се свърже с друг бранд, за да реализират една страхотна идея. Colgate се свързва с местен производител на сладоледи, за да поставят клечки във формата на четка за зъби в техния сладолед. Когато децата стигнат до края на сладоледа, виждат логото на Colgate и напомняне “Не забравяйте”

15682484

Безплатно раздаване на въздушни китари

Цел: Пускането на нова радио честота с нискобюджетна кампания, която да ангажира младите хора в социалните медии.

15683075

Кампаниите за популяризиране на различните радиа обикновено включват концерти на живо на плажове, в молове или изложения на коли – места, на които се събират много хора. Пускането на новата станция FM 96.3 в Гласгоу обаче показва как няколко долара и креативна идея могат да предизвикат огромен интерес.

Станцията разполага празни стойки за китари в града с надпис: ”Безплатни въздушни китари*”. Толкова просто, а резултатът е впечатляващ. Снимки на стойката с надписа са публикувани в местните вестници, социални медии, блогове, а отзивите на хората са повече от положителни.

*Въздушната китара е свирене на невидим инструмент

Ти си звездата с Karl Lagerfeld

Освен че трябва да слушате и ангажирате вашите клиенти в маркетинговите кампании, трябва да сте готови да вдигнете летвата и да ги накарате да се чувстват част от екипа! Това е стратегията на кампанията на Karl Lagerfeld Store в Амстердам през 2013-та.

Магазинът оборудва пробните с Ipad- и, монтирани на стената, с камера и ефекти на Instagram. Идеята е техните клиенти да споделят новата си визия в социалните медии, като си създадат каталог с дрехи от марката. Кампанията се оказва супер забавна и ангажираща и носи много позитиви на бранда.

20150725_140506

Още истории за успешни маркетингови кампании, от които да черпите идеи и вдъхновение ще научите на 29 септември от Джеф Рам! Той ще бъде за първи път в България, за да сподели своя опит с най-големите световни брандове и да ви помогне да се откроите от конкуренцията!

Билети за събитието може да запазите от тук!