Има ли интернет маркетинг с нулев бюджет?

By WE
Организираме семинара “Интернет маркетинг с нулев бюджет” от началото на 2011 година. Това е един от най-популярните семинари за маркетинг в България, ако не и най-популярният.

Този семинар, обаче, освен че е много популярен, е и доста провокативен. Има голямо количество нападки, хейт, псувни и каквото още се сетите.

Целта на тази публикация е да отговоря на 3-те топ въпроса, които сме получавали много пъти и продължаваме да получаваме.

Кои са 3-те въпроса?
1. Има ли интернет маркетинг с нулев бюджет?
2. Защо използвате платена реклама? Не вярвате ли в собствения си продукт?
3. Защо семинарът има такса? Нали е с нулев бюджет?
Тъй като организираме и други събития от серията “с нулев бюджет”, написаното в тази статия важи и за тях.
Ето и отговорите 🙂
 
1. Има ли интернет маркетинг с нулев бюджет?
Когато ми зададоха този въпрос за първи път, дори и не предполагах колко пъти ще ми се наложи да му давам отговор.
Да се мъдри над това защо няма интернет маркетинг с нулев бюджет е много по-лесно, отколкото да се мисли как може да се постигне силен маркетингов ефект с нулеви средства.
Идеята на семинара е, да покаже с примери от практиката на много хора, че е възможно, да се популяризира даден продукт с близки до нулата инвестиции. Всичко зависи от финансовите ви възможности. Тезата на семинара гласи, че и без инвестиция в маркетингови инструменти като Google Adwоrds, Facebook Ads, банер реклама, ТВ реклама, радио реклама, принт реклама и т н. може да направите успешна маркетингова кампания.
Много фирми са постигали с подръчни средства по-голям ефект от други, които са инвестирали хиляди в реклама. Примерите са безброй, само трябва да се информирате по темата.
2. Защо използвате платена реклама? Не вярвате в собствения си продукт!?
Вярваме в собствения си продукт, и то много! Правили сме и продължаваме да правим много неща с нулев бюджет. Реазлизирали сме не само маркетингови кампании, но и цели събития без да инвестираме и 1 стотинка. Заглавието на семинара не е просто маркетингов трик, а е нещо, в което вярваме с цялото си сърце.
Платената реклама е чудесна, стига да можеш да си го позволиш. Никога не сме го отричали и не сме казвали, че маркетингът с нулев бюджет е по-ефективен от платената реклама (въпреки, че на моменти може и да бъде).
За някои събития отделяме бюджет за платена реклама, за други не. Всичко зависи от събитието, и ако се налага да пуснем платена реклама и имаме бюджет за това, го правим.
Интернет маркетингът с нулев бюджет може да е единствената форма на маркетинг за много стартиращи и малки фирми, но може и да е част от маркетинговия микс и на големите играчи.
3. Защо семинарът има такса? Нали е с нулев бюджет?
 
Нулевият бюджет се отнася за интернет маркетинга, а не за семинара. Семинарът има такса, защото сме комерсиална организация и се издържаме от организирането на събития.
Да организираме този семинар не е само бизнес за нас, но и кауза. Чрез тази поредица от семинари, искаме да подпомогнем бизнеса в България, като се стремим да поддържаме ниски такси, за да може все повече хора да посетят тези събития.
И за да завършим
 
Семинарът “Интернет маркетинг с нулев бюджет” е посетен от над 1500 човека и се провежда за седми пореден път! Над 96% от анкетираните биха го препоръчали на приятели, а над 40% от участниците идват именно чрез препоръка.
Вярвам, че най-добрият момент да започнете да промотирате себе си или бизнеса си е сега, дори да нямате финансовата възможност да го направите.
Съдбата обича смелите!
Запишете се на семинара още сега на www.zero-marketing.com. Ако не сте доволни, ни пишете в 7-дневен срок и ще ви върнем парите – имаме 100% гаранция за удовлетвореност!
P. S. Можете да резгледате и предстоящото ни обучение – SEO с нулев бюджет!