Eventex Seminar 2011

 Два дни, посветени на организаторите на събития

Много е приятно, когато дойде време за блог-пост след събитие. Напрежението от самото събитие е отминало и идва ред за равносметка. Нека и ние сега да си припомним как премина четвъртото издание на Eventex Seminar.

Най-трудното при подготовката на този семинар е да открием правилните лектори и теми – все пак Eventex Seminar е събитие за организатори и партньори на различни мероприятия в България. При такава публика не можем да пренебрегнем нито един елемент от организацията.

За първа лекция се спряхме на темата на Александър Дурчев – Изпълнителен директор на All Channels Communication Group. Александър разказа за залеза на специалните събития такива, каквито ги познаваме. Неговата презентация имаше за цел да покаже новия път, по който са поели събитията – вече живеем във времето на е-специалните събития.

Втората лекция беше поверена на Кирил Глушков от “Каменица” АД, който зарази участници с емоцията на един истински фен на Каменица фен купа и разказа как се организира подобно мащабно събитие.

Нашият творчески директор – Симона разкри част от тайните ни  за направата на сайтове за специални събития. След нея Калоян Тодоров от SEG на практика показа “WOW” факторът в събитията”.

Първият ден на Eventex Seminar завърши с разказа на Веселина Сариева за Нощта на музеите в Пловдив и нейната тема “Успешната комуникация – превод в ефир с ефекти и усилвател”.И така… Нов ден – нови теми и лектори.

На 17-ти ноември започнахме с Анжелина Георгиева от Жокер Медиа. Нейната тема беше: “План Б – Излишен”, но за пореден път се убедихме, че трябва да сме подготвени за всичко.

Признавам, че втората лекция на втория ден ми е слабост. Александър Ковачев от Red Devil Catering убеди всички в залата, че кетърингът е не просто сервиране на храна, а изкуство, наслада за всички сетива.

След Александър на страхотната сцена,, която SEG създадоха за нас, излезе Драгомир Драганов от Sportfive Bulgaria със съвети как да намерим спонсори за нашите събития.

Четвъртата лекция за деня беше много различна от всички останали в семинара.  И както се изрази една от участничките – Tim Gubel беше “глътка свеж въздух” след разговорите за спонсори и храна. Той ни разказа как културните събития могат да бъдат успешен бизнес.  

Семинарната част забърши с Ален Попович от SocialMe и неговата тема “Как да популяризираме събития в социалните медии?”. Може би лекцията за която бях най-спокойна, познавайки професионализма на Ален.

И след тежка работа идва… забавлението. След лекциите в двата дни имаше изненади за участниците – отпускаща терапия с барабани, малко суинг и чаша, а защо не и две, хубаво вино.

Бихме искали да благодарим на всички наши партньори, без които Eventex Seminar 2011 нямаше да има същата атмосфера:

Както и на момичетата от студентско сдружение PRaxis – Боряна, Мария и Надежда. 🙂