5 съвета, които ще ви помогнат да повишите заплатата си

С наближаването на събитието ни за преговори със Саймън Хезелдейн, все повече си мисля за нещата, за които ежедневно преговаряме. А те не са никак малко и победите в тези преговори, макар и малки, не са никак за подценяване – все пак ако спечелите преговорите може да си стоите вкъщи на топло, докато някой друг иде до магазина в дъжда.

Това е добра “суха тренировка” за моментите, в които от резултата на преговорите, ще зависят по-важни неща за вас – като например заплатата ви!

Ето няколко техники, които ще ви помогнат в преговорите за по-висока заплата:

★ използвайте точни цифри, когато говорите за предложението си – това кара отсрещната страна да мисли, че сте направили проучване, за да достигнете до тези конкретни цифри и това ги прави склонни да вярват, че вероятно сте прави.

★ накарайте шефа да говори за себе си – проучвания показват, че говоренето за себе си може да събуди същото усещане за удовлетворение, както например парите.

★ не търсете непременно “win-win” изход от преговорите – хората, които влизат в преговори с идеята за печалба и на двете страни обикновено се чувстват по-добре след края на срещата, но пък резултатите за повишаване на заплатата им не са толкова добри.

★ направете първото предложение – общото мнение е, че трябва да изчакате отсрещната страна да направи началното предложение, за да получите повече информация как да продължите да действате. Всъщност е много по-добре вие да насочите преговорите в посоката, която искате, като започнете пръв.

★ бъдете малко непредвидими – по принцип преговорите се опитват да бъдат възможно най-рационални. Но внасянето на малко емоция и непредвидимост може да ви донесе предимство.

Ако изглежда, че не може да достигнете до желаната заплата, възможно е да има нещо друго, което работодателят може да направи за вас – напр. допълнително време за отпуск, карта за фитнес или някой друг бонус. Зависи дали ще се “спазарите” добре.

Не забравяйте, че най-сигурният начин да не получите нещо е просто да не си го поискате.

Инвестицията в повишаването на уменията ви за преговори със сигурност ще донесе много ползи, така че не отлагайте, а заявете участието си в обучението Mr Negotiator още сега!

Събитието ще се проведе на 30 септември в Интер Експо Център и ще покаже как работи мозъкът на вашите клиенти при преговори, как да правите разлика между типовете преговарящи, така че да може да предложите най-подхоящия стимул за техния личностен тип.

Не пропускайте да зададете въпросите си лично към Саймън и да разберете как да изпреварите конкурентите си и да останете преди тях!