5 начина да повишите комуникационните си умения

Двете ни предстоящи събития – Power Networking с Анди Лопейта и Reading People с Джон Кремър се допълват идеално в комуникационната картинка, затова ви предлагаме 5 съвета от нашите лектори, които ще ви помогнат да сте по-добри в комуникацията.

1. Не прекъсвайте хората

Това показва липса на уважение. Сякаш казвате: “Не ме интересува какво имате да кажете, аз имам нещо по-важно.”

2. Не довършвайте изреченията на събеседниците си

Проучвания показват, че по този начин “обезсилвате” хората срещу вас и тяхното желание да продължите разговора намалява. Не е задължително контролът да е изцяло ваш, за да сте доволни от резултата от комуникацията.

3. Перефразирайте

Когато искате да покажете на някого, че наистина го слушате, перефразирането е чудесен инструмент. Това позволява на събеседника ви да чуе собствените си мисли и да се фокусира върху усещането си за тях. Така го стимулирате да продължи разговора до момента, който вие чакате.

4. Гледайте събеседника си в очите

По този начин заявявате интерес към човека и разговора. Очите са и основен елемент, който да наблюдаваме в доказаната система на Джон Кремър за разпознаване на човешкия характер – Reading People. Той ще я представи пред българската публика по време на еднодневното си обучение в София, и ще ни научи какво да наблюдаваме в събеседниците си, за да комуникираме по-ефективно.

5. Слушайте активно

Най-големият проблем на комуникацията е, че не слушаме, за да разберем, а за да отговорим. Не бързайте и наблюдавайте събеседника си. Така можете да разберете какво реално мисли, а не какво “има да ви каже”.

За да си добър в преговорите или в продажбите, трябва първо да си добър в нещо на пръв поглед, присъщо за всички – комуникацията. Успешната комуникация обаче е много по-различно от това просто да говориш. Какво точно е, и как да я прилагаме ефективно ще разберем съвсем скоро!

До петък, 17 октомври, можете да се възползвате и от КОМБО билет за 2-те събития за 299лв без ДДС! Запазете вашето място тук.